Handige informatie

Zo kom jij zonder kleerscheuren je lesperiode door!

Wil je je rijbewijs halen? Dan moet je theorie- en praktijkexamen doen én een Gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring) invullen. Omdat het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen, voor jezelf en andere weggebruikers. Een Gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Je vult de verklaring in en betaalt deze via www.cbr.nl.

Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vind je hier, ook kan je via deze link meteen een Gezondheidsverklaring aanvragen.

Vragen of opmerkingen?

Bel: 06-21 61 36 83

(ma t/m vr van 07:30 tot 22:00)

Mail: info@rijschoolharoldgreven.nl

(Binnen 2 werkdagen antwoord)

Het machtigen van je rijschool

Voordat wij het rijexamen voor jou kunnen aanvragen, moet je daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Je ontvangt dan direct een mailtje als wij het examen voor je hebben gereserveerd. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor ons in het reserveringssysteem van het CBR. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD en heb je ons CBR nummer nodig. Ons CBR-nummer is 2017F4

DigiD (aanvragen)

DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Heb je nog geen DigiD, vraag deze dan aan op DigiD.nl. Jouw DigiD heb je nodig om de rijschool te kunnen machtigen bij het CBR en voor het indienen van jouw Gezondheidsverklaring bij het CBR. Let op! Voor alles rond jouw Gezondheidsverklaring kun je alleen inloggen via DigiD met SMS of App. Houd dan dus ook je telefoon bij de hand.

Hoe bereid je je voor?

De belangrijkste voorbereiding doe je natuurlijk tijdens je rijlessen. De rijinstructeur weet wat je moet weten en kunnen voor het rijexamen. Samen kun je het examen oefenen. Je kunt ook gebruikmaken van een tussentijdse toets. Je weet dan precies wat je te wachten staat met het rijexamen en je krijgt handige tips. Zorg dat je goed voorbereid op examen gaat. Een slechte voorbereiding kan gevolgen hebben. Als de examinator je examen afbreekt vanwege verkeersgevaarlijk gedrag, moet je langer wachten op je herexamen. Dit om je rijvaardigheid op peil te brengen. De minimale wachttijd voor je herexamen is dan 6 in plaats van 2 weken.
Zie verder filmpje www.cbr.nl “Hoe gaat het praktijkexamen auto?”

Wat neem je mee naar het rijexamen?

  • De officiële uitnodiging voor je rijexamen.
  • Je geldige identiteitsbewijs. Zonder dit document kun je geen examen doen.
  • Het formulier Zelfreflectie. Vul het van tevoren in. Na de examenrit bespreek je
    dit zelfreflectieformulier met je examinator.
  • Open zelfreflectieformulier

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.

Iets voor jou?

Wil je alvast wennen aan de examensituatie? Tips van een CBR-examinator krijgen? Of wil je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens je rijexamen? Dan is een tussentijdse toets echt iets voor jou. Zie verder uitleg www.cbr.nl

Faalangst rijexamen

Heel veel last van zenuwen voor je examen? Dan ben je zeker niet de enige. Gelukkig kun je daar iets aan doen. Kies voor een faalangstexamen bij het CBR. Dan krijg je meer tijd en rust om te laten zien wat je kunt. Je kunt zelfs een time-out aanvragen tijdens je rit.

Praktijk examen

Lees hier alles wat je moet weten.

Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR.
Wel moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie en
je moet gezond genoeg zijn verklaard om veilig te
mogen autorijden.
Je rijschool machtigen.
Gezondheidsverklaring invullen.

TIP:
Laat je examinator zien dat je veilig en zelfstandig rijdt.
PERFECT hoeft niet.

Moeite met zelfstudie achter je PC thuis ?

Er zijn andere mogelijkheden voor het behalen van je theorie examen!

Mocht je problemen hebben met het studeren achter je PC met iTheorie, dan kunnen wij je adviseren over welke mogelijkheden er nog meer zijn en welke manier het beste bij jou past. Neem hiervoor contact met ons op via 06-21613683 of info@rijschoolharoldgreven.nl

Hoe werkt het faalangst rijexamen

Klik hieronder voor meer informatie.

Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij of zij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Tijdens een faalangstexamen moet je hetzelfde kunnen als bij een gewoon rijexamen.