Theorie voor rijbewijs B

Snel je theorie op zak! Lees hier hoe je het doet.

Als je met rijles wilt beginnen is het nog niet nodig dat je geslaagd bent voor je theorie-examen. Je moet wél geslaagd zijn voor je theorie vóór dat wij jouw rijexamen kunnen reserveren. Ons advies is om je theoriecertificaat te halen tijdens of voor de eerste helft van je rijopleiding. Je zult merken dat je hier voordeel van hebt tijdens het rijden. Alvast beginnen met je theorie voordat je gaat rijden mag ook. Je mag al theorie-examen doen zodra je 16 bent. Het theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig.

Meer weten over i-Theorie

Klik op onderstaande button

Kijk hier de mogelijkheden van i-Theorie
en ervaar het gemak van zelfstudie thuis op de PC.

Aanmelden, leren en oefenen

Iedereen leert op z’n eigen manier. Wij adviseren je echter om in ieder geval eerst de theorie goed te bestuderen. Dit kan door de klassikale cursus (dagcursus)  te volgen, of via de online theoriecursus iTheorie. De complete online theorieopleiding iTheorie met 50 oefenexamens kan je bij ons via de mail aanvragen. En ook opgeven voor Spoed-dagcursus kan via ons.

Moeite met zelfstudie achter je PC via iTheorie

Mocht je problemen hebben met het studeren achter je PC met iTheorie, dan kunnen wij je adviseren over welke mogelijkheden er nog meer zijn en welke manier het beste bij jou past. Neem hiervoor contact met ons op via 06-21613683 of info@rijschoolharoldgreven.nl

Vragen of opmerkingen?

Bel 06-21 61 36 83

(ma t/m vr van 07:30 tot 22:00)

Mail info@rijschoolharoldgreven.nl

(Binnen 2 werkdagen antwoord)

E-learning

Lekker thuis in je eigen tempo leren!

Dan is het nieuwe leren met iTheorie vast iets voor jou. Deze moderne theorieopleiding bestaat uit een leer-, toets-, en een examengedeelte die je zonder tijdslimiet op je eigen computer kunt doorlopen. Inclusief 50 oefenexamens! Leuk en leerzaam!
Ontdek het nieuwe leren met  iTheorie

Theorie examen reserveren

Plan nu je examen in en begin met oefenen!

Het theorie-examen kun je heel gemakkelijk zelf inplannen op een voor jou geschikte datum via www.cbr.nl. Let op dat je jouw theorie examen niet via zoekmachines tegen een te hoge prijs bij een commerciële partij reserveert. Dus doe dit alleen via de website van het CBR.

Informatie

Alle info over hoe het theorie examen werkt

Het CBR heeft een korte voorlichtingsfilm gemaakt: ‘Zo gaat het theorie-examen. Op deze pagina staat verder alle informatie wat betreft het theorie examen, zo weet je precies wat je van te voren kan verwachten en kom je niet voor onverwachte zaken te staan. Zo ga je goed voorbereid je examen in.

Hoe gaat het theorie examen?

Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit drie onderdelen:
1. Een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen);
2. Een onderdeel over verkeersregels (30 vragen);
3. Een onderdeel over verkeersinzicht (10 vragen).

Waar is het theorie examen?
Het praktijkexamen (het afrijden) doe je gewoon vanaf de CBR locatie in Meppel. Hier kun je echter geen theorie-examen afleggen. De meeste leerlingen doen hun theorie-examen in Zwolle of Hoogeveen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld naar Groningen of Leeuwarden te gaan.